Message

Імбир - перлина азійських приправ

Корінь цієї рослини з успіхом застосовувався пращурами для лікування захворювань шлунка, при різних розладах кишечника. У його складі є речовини, які благотворно впливають на весь організм в цілому.

Наруто ніндзя

Наруто - манга, придумана і намальована японським мангакою Масаші Кішімото, а також однойменна аніме-версія. Дія сюжету розгортаються у вигаданому світі, де герої-ніндзя володіють особливими надприродними здібностями.

Харукі Муракамі

Харукі Муракамі - популярний японський письменник, перекладач і бігун.

Місо - загадковий для нас продукт

Це пастоподібна маса, специфічна за смаком і запахом, один з найкорисніших продуктів в раціоні людини. В Японії суп з місо їдять кожен день, і вважається, що саме завдяки цьому японці живуть довго і мало хворіють. А прямим доказом користі місо послужив факт, що саме радіозахисні властивості місо допомогли вижити тисячам жертв радіації після бомбардувань Хіросіми і Нагасакі.

Акіро Куросава

Акіра Куросава - японський кінорежисер, продюсер і сценарист.

Такєши Кітано

Такесі Кітано - японський кінорежисер і актор, комедіант, сценарист, письменник, поет і художник, телеведучий. У всіх своїх роботах, крім режисерських, використовує псевдонім "Beat Takeshi".

Норі - звичайна обгортка?

На сьогодні червоні їстівні водорості норі відомі у всьому світі як невід'ємна частина ролів - лист, в який загортають рис і начинку, завдяки чому роли тримають форму. Але це не єдиний спосіб використання водоростей норі. В Азії їх додають в локшину, в Англії з них роблять котлети, а вегетаріанці цінують норі за великий вміст вітамінів і мінералів.

Лялька Дарума

Дарума - японська традиційна лялька-неваляшка, що уособлює Бодхідхарму, в японській синкретичної міфології - божество, яке приносить щастя. Японці більше 300 років використовують Дарума - ляльку без очей.

Фудзіяма

Фудзіяма, Фудзі - вулкан на японському острові Хонсю в 90 км на північний захід від Токіо. Висота гори - 3776 м (найвища в Японії). В даний час вулкан вважається слабо активним, останнє виверження було в 1707-1708 році.

Як приготувати рол?

Якщо Ви любите готувати, Ви звичайно замислювалися про те, щоб приготувати власноруч якусь страву японської кухні. Ми допоможемо Вам в цьому розібратися за допомогою відеорецепти підібраних нами спеціально для Вас.

Сади Кіото

Найкраще місце для того щоб ближче доторкнутися до культури і атмосфері Японії, перейнятися її флюїдами, по праву вважається Кіото.

Мідії - це здорово

М'ясо мідії - це чистий високоякісний білок. Воно багате фосфатидами. Що благотворно впливає на роботу печінки. Ці молюски досить жирні, але так званим «корисним» жиром, до складу якого входять особливо корисні поліненасичені жирні кислоти. Це особливі речовини, які покращують роботу мозку і повертають колишню гостроту зору.

Морський гребінець = міцні нерви

Морський гребінець - унікальний продукт, в якому практично немає жиру, зате дуже багато білка. Цей продукт надзвичайно багатий багатьма мікроелементами, такими як йод, залізо, марганець, кобальт і ін. Але найголовніше це те, що морський гребінець, в порівнянні з іншими морепродуктами, є чемпіоном за вмістом вітаміну В12, який бере участь у формуванні оболонок нервів.

Сінгапур

Республіка Сінгапур - місто-держава, розташований на островах в Південно-Східній Азії. Назва Сінгапур походить від малайського Сінга (лев) і санскритського pura (місто). Сінгапур - це 1 один великий центральний острів плюс 63 невеликих саттелітних острівців, велика частина яких ненаселена.

Харчування по-японськи

В даний час, коли культура здорового способу життя завойовує уми людей, японська кухня набуває все більше послідовників в різних країнах, оскільки асоціюється з поняттям правильного харчування. Дійсно, поєднання традиційної їжі (рис, морепродукти, овочі, соя) з продуктами тваринного походження і фруктами сприятливо позначається на здоров'я. У всіх цивілізованих країнах рекомендується менше вживати в їжу тваринних жирів, продуктів, що містять холестерин, цукор і сіль, а більше містять клітковину. І саме японська кухня відповідає таким рекомендаціям.

Рецепт супу Том Ям

Знаменитий тайський рибний суп «Том Ям», рецепт якого тут наведено, готується на основі соусу з такою ж назвою. У Південно-Східній Азії з соусом «Том Ям» готують найрізноманітніші страви з риби, птиці, м'яса та овочів.

Брюс Лі

Брюс Лі - майстер східних єдиноборств, американський та гонконгський кіноактор, а також кінорежисер, постановник бойових сцен, продюсер і сценарист.

Як тримати палички?

Наводимо тут коротку інструкцію по оволодінню хитромудрі пристроєм - японськими, китайськими, корейськими (непотрібне закреслити) паличками.

Васабі, імбир і соєвий соус

До японських страв подається соєвий соус. Він наливається в спеціальну мисочку в міру необхідності. Паличками слід взяти суші, опустити (в повному обсязі) його в соус, а потім відправити в рот. Суші не слід довго тримати в соусі, інакше рис розмокне.

Самурай

Серед військових мистецтв чимале значення мало плавання самурая в повному бойовому спорядженні і зі зброєю. Наставники школи Коборі навчали воїнів плавати в повному спорядженні, так щоб плавець тримав верхню частину тіла якомога вище над водою. Це було необхідно для стрільби з лука.

Історія походження суші

Батьківщиною первинних суші були країни Південної Азії.

Очищена, розібраний риба укладалася шарами, пересипають сіллю і потрапляла під кам'яний прес. Через кілька тижнів камені знімали і замінювали легкої кришкою. Проходило кілька місяців, протягом яких риба бродила, і після цього вона вважалася готової до вживання. Кілька ресторанів в Токіо все ще пропонують ці оригінальні суші, звані narezushi, приготовані з прісноводного коропа. У цієї страви настільки сильний і різкий запах, що він ускладнює ідентифікацію риби, з якої воно приготовлено і є тільки набутий смак.

Джекі Чен

Джекі Чан - гонконгський і американський актор, каскадер, кінорежисер, продюсер, сценарист, постановник трюків і бойових сцен, співак.

НАГОРУ