Message

Морський гребінець = міцні нерви

Морський гребінець - унікальний продукт, в якому практично немає жиру, зате дуже багато білка. Цей продукт надзвичайно багатий багатьма мікроелементами, такими як йод, залізо, марганець, кобальт і ін. Але найголовніше це те, що морський гребінець, в порівнянні з іншими морепродуктами, є чемпіоном за вмістом вітаміну В12, який бере участь у формуванні оболонок нервів.

Морський гребінець - це головоногий молюск, що відноситься до сімейства морських молюсків із загону Оstreоidа, класу двостулкових. У сімейство входить до 350 видів, серед яких тільки представники трьох родів Lima, Spondylus і Pecten є їстівними.

Якщо ж оболонка нерва пошкоджена або неправильно формується, а дефіцит вітаміну В12 ускладнює формування мієлінової оболонки, то нервові імпульси спрямовуються не в потрібному напрямку, що в свою чергу призводить до порушення всіх видів вищої нервової діяльності людини.

Цього легко можна уникнути, включивши в свій раціон морський гребінець - дієтичний, низькокалорійний і делікатесний морепродукт з унікальним набором корисних речовин. М'ясо гребінців ніжне, злегка солодкуватого смаку. Їх використовують для приготування різних страв. Також гребінці можна вживати в їжу і сирими. Гребінці використовують для приготування других страв, а також салатів.

Не дивлячись на те що смажений гребінець дуже смачний, намагайтеся все ж уникнути смаження, так як при занадто високих температурах утворюються канцерогени - речовини, що призводять до розвитку раку. Цей морський продукт краще відварювати, готувати на пару, протушіваем на повільному вогні, запікати або просто з'їсти сирим.

Найсмачнішими вважаються дикі гребінці видобуваються нирцями, які збирають їх руками без використання мереж. Вважається, що такий спосіб вилову дозволяє уникнути молюски стресу і це робить його м'ясо ніжніше.

Цікавою особливістю морських гребінців є велика кількість, до 100 штук, маленьких вічко, які розташовуються в два ряди по краю мантії. Їх головне завдання помітити головного ворога - морську зірку. Втрачений або пошкоджене око згодом відновлюється.

Продукт слід з обережністю вживати людям, що зазнають алергічні реакції на морепродукти.

НАГОРУ