Місо - загадковий для нас продукт
- Перегляди: 615
Місо, як і соєвий соус, це найдавніший біотехнологічний продукт або продукт ферментації соєвих бобів під дією бактерій. Виходить продукт, багатий мікроелементами, вітамінами, найважливішими факторами харчування і багатьма біологічно активними сполуками зі специфічним солоним смаком і неповторним ароматом.
Місо, як і соєвий соус - це приправа, але, на відміну від останнього, місо також є основою для багатьох страв. Місо - такий же важливий для японської кухні продукт, як рис і свіжа риба.
Місо збагачує раціон дефіцитними мінеральними компонентами і вітамінами, що впливають на обмінні процеси в організмі - кальцієм, залізом, цинком, марганцем, міддю. Ці мікроелементи корисні для жінок, в чиєму організмі їх недолік викликає анемію та гальмує інші функції.
Це джерело вітамінів групи В (в тому числі В12) - поживних речовин, які блокують накопичення нашим організмом радіоактивних елементів.
У 100 грамах місо міститься більше добової норми вітаміну В12, основним джерелом якого вважається м'ясо. Буддиські монахи Японії століттями харчувалися місо, не вживаючи м'ясо, і були відомі своїм здоров'ям і довголіттям.
Місо нормалізує кишкову мікрофлору і виводить токсини та радіоактивні елементи, підвищуючи стійкість до захворювань. Ізофлавони зі складу місо сприяють зниженню ризику раку молочної залози у жінок.
Особливий смак і аромат гарячого місо-супу стимулює апетит. Суп місо можна розглядати як продукт для оздоровлення печінки, так як холін ефективно запобігає накопиченню жиру в печінці.
При всіх цих корисних властивостях, місо дуже смачно, ароматно і поживно. Для оптимального ефекту слід з'їдати 1 чайну ложку місо в день.
Скуштуйте популярний та смачний місо-суп від Акваріуму!
Мийте руки та Будьте здорові!