Message

Васабі, імбир і соєвий соус

До японських страв подається соєвий соус. Він наливається в спеціальну мисочку в міру необхідності. Паличками слід взяти суші, опустити (в повному обсязі) його в соус, а потім відправити в рот. Суші не слід довго тримати в соусі, інакше рис розмокне.

В результаті проведених вченими сінгапурського Національного університету досліджень з'ясувалося, що споживання темного соєвого соусу на 50% покращує циркуляцію крові лише через декілька годин після прийому. Цей соус надає профілактичну дію і може уповільнювати розвиток хвороб серця і кровоносних судин, а також нервово-дегенеративних захворювань.

 

У соєвий соус належить додавати васабі - японську різновид хрону. Васабі - це дуже гостра приправа, тому його потрібно додавати зовсім трохи. Васабі також можна класти прямо на суші.

Вихідним продуктом для васабі є висушений і подрібнений корінь рослин "хонвасабі" або "васабі-дайкон". Культивувати обидва види почали ще в десятому столітті нашої ери. "Хонвасабі" ростять в прохолодній воді, при цьому частина рослини завжди підтоплена, що робить його смак більш насиченим. "Васабі-дайкон" вирощують на городі, вважаючи його менш якісним.

Останні дослідження вчених довели, що васабі володіє цілим рядом унікальних властивостей. По-перше, він дуже ефективний у боротьбі з карієсом, так як особливі речовини в його складі перешкоджають росту шкідливих бактерій, які руйнують зуби. По-друге, загальновідомий факт, що васабі перешкоджає утворенню тромбів, а також є сильним антиастматичних компонентом. Крім того, васабі здатний блокувати розмноження ракових клітин, а іноді навіть нейтралізувати їх!

 

До страв в японській кухні також подається маринований імбир. Імбир освіжає порожнину рота і дезинфікує її. Імбир також служить для очищення смакових рецепторів перед вживанням нового виду суші.

Він не тільки надає пікантний смак випічці, домашньої ковбаси, рибних і м'ясних страв, алкогольних та безалкогольних напоїв, а й є лікувальним засобом від багатьох хвороб. Властивості імбиру воістину універсальні: він володіє очищує, антибактеріальну, протигрибкову, заспокійливим, протизапальну дію. А ще імбир - прекрасний імуномодулятор і ефективний засіб для виведення токсинів. У профілактичних цілях його можна вживати як дорослим, так і дітям.

Хімічний склад імбиру дуже складний - в ньому більше чотирьохсот з'єднань. Саме тому його смак і аромат такі тоненькі і оригінальні, а біологічні властивості, без перебільшення, незчисленні. Цей пекучий корінець добре розріджує кров, тому з його допомогою мозок краще забезпечується киснем. З цієї причини страви з імбиром дуже корисні для людей, зайнятих інтелектуальною працею.

Тонізуючу дію імбиру на травну систему засновано на тому, що він покращує переварювання білків.

НАГОРУ