Норі - звичайна обгортка?
- Перегляди: 182
Перші згадування про норі беруть свій початок в далекому 600 році в Китаї. Водорості вважалися вишуканим делікатесом, а також використовувався в якості лікарського засобу. Норі стає обов'язковою частиною раціону моряків і використовується як гарнір.

Хоча першу згадку про норі було знайдено в Китаї, його батьківщиною прийнято вважати Японію. Саме в цій країні норі використовуються буквально всюди. Норі в Японії навіть оподатковувалися і були одним з продуктів, якими платили данину імператору.
Нори в тому вигляді, в якому ми звикли його бачити - тонкий лист темно-зеленого, майже чорного кольору, з'явилися тільки в 20 столітті. Раніше норі подавалися на стіл у вигляді пасти.

В норі міститься багато йоду, який важливий для щитовидної залози. У великій кількості в норі знаходиться фосфор і кальцій - мінерали для кісткової тканини. При регулярному вживанні норі поліпшується робота серцево-судинної системи. Є в цьому продукті вітамін А і аскорбінова кислота, які важливі для підтримки імунітету та нормальної мозкової діяльності.
Норі допомагають зменшити кількість «поганого» холестерину. Завдяки наявності харчових волокон водорість очищає кишечник і допомагає поліпшити роботу травної системи. При регулярному вживанні знижується ризик виникнення виразки і різних проблем зі шлунком.

Цей продукт використовується як інгредієнт для різних дієт при схудненні. Водорість може нормалізувати процес травлення, прискорюючи засвоюваність компонентів, а також вивести з організму шлаки і токсини.
Норі може значно поліпшити смак дієтичних страв з рису, овочів або нежирного м'яса і риби.

Як вважається, вживати норі окремо від інших продуктів безглуздо, так як необхідного ефекту цей біологічно активний інгредієнт не принесе.
Мийте руки та Будьте здорові!


